Bloedonderzoek lever

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam. Het is een orgaan dat gelegen is in de rechterzijde van de buik. Het ligt net onder het middenrif, gedeeltelijk onder de ribben. Een drietal belangrijke functies van de lever zijn het omzetten van afvalstoffen zodat deze kunnen worden afgescheiden, het omzetten en opslaan van stoffen die energie bevatten en ten derde de aanmaak van belangrijke eiwitten.

Lees meer

Zuurbranden en maagpijn

Zuurbranden ontstaan doordat er maagzuur in de slokdarm terugstroomt of pijn in de maag kan ontstaan omdat de maagwand geïrriteerd is (maagslijmvliesontsteking). De slokdarm gaat over in de maag en wordt afgescheiden door een spierlaag die in het middenrif zit. Wanneer deze spier echter niet goed sluit, kan de inhoud van de maag soms terug omhoog gaan richting de slokdarm.

Lees meer

Ziekte van Lyme uitgebreid

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Men loopt deze bacterie op via een tekenbeet. Dit betekent niet dat bij elke tekenbeet de ziekte van Lyme ontstaat, dit gebeurt ongeveer bij 2 op de 100 tekenbeten. Wel komen tekenbeten in Nederland relatief veel voor en neemt het aantal tekenbeten al jaren toe. Deze combinatietest betreft een Elisa & Western blot analyse.

Lees meer

Voedselallergie

Wanneer het afweersysteem van het lichaam te heftig reageert op een stof die het lichaam binnenkomt ontstaat een allergische reactie. Dit ontstaat door afwijkingen in het afweersysteem waardoor het lichaam overmatig heftig reageert op basis van bepaalde stoffen. Bij voedselallergie gaat het om voeding die wordt gegeten of gedronken.

Lees meer

Vitamine uitgebreid

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam. Deze vitaminen zijn doorgaans te verkrijgen uit verschillende bronnen, vaak uit voeding of zoals bij vitamine D aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht.

Lees meer

Vitamine en mineralen

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor het functioneren van processen in het lichaam. Gebruikt u voedingssupplementen en wilt u weten wat de invloed hiervan is op uw bloed (of lichaam), deze test meet een breed scala aan vitaminen en mineralen in het bloed.

Lees meer

Vermoeidheid

Vermoeidheid, oververmoeidheid of chronische vermoeidheid kan vele onderliggende oorzaken hebben. Enkele oorzaken hiervan kunnen met bloedonderzoek worden geanalyseerd. Vermoeidheid kan leiden tot klachten van (extreme) moeheid tot een burn-out, lusteloosheid en duizeligheid. Dit bloedonderzoek meet dezelfde bloedwaarde als het vermoeidheid basis pakket met daarnaast nog enkele virussen, vitamine en nierfunctiewaarde.

Lees meer

Vegetariër en veganisten check-up

Vitamine B12 tekorten komen vaak voor bij veganisten en vegetariërs, deze essentiële vitamine komt veel voor in dierlijke producten. Vitamine B12 tekort komt vaker bij veganisten (eten geen enkele dierlijke producten) dan bij vegetariërs (eten geen vlees). Naast vitamine B12 tekorten komen ook vaak ijzertekorten en vitamine D3 tekorten voor.

Lees meer

Urinewegklachten

Afwijkingen aan de urinewegen kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld urineweginfecties (blaasontsteking) of problemen met de nieren. Dit laboratoriumonderzoek bekijkt de urine en test deze op verschillende waarde die urinewegklachten kunnen geven.

Lees meer

Sport en prestatie

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van het leven. Het helpt om zowel lichaam als geest gezond te houden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bewegen ook de hersenen stimuleert. Sport is te beoefenen in verschillende vormen en intensiteit zowel bij recreatief als professioneel sporten is het belangrijk om de juiste voeding, trainingsintensiteit en rust te gebruiken. Maar vooral ook om te status van het lichaam te meten.

Lees meer

SOA thuistest voor Chlamydia, Gonorroe & Trichomonas

Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia trachomatis) die schade kan geven aan de seksuele organen van de vrouwen, voor mannen is deze bacterie niet schadelijk maar geeft wel klachten. Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Neisseria gonorrhoeae). Trichomonas of trichomoniasis is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet die zich hecht aan het slijmvlies van de plasbuis of de vagina.

Lees meer

Reumatologie

Reuma is een verzamelnaam voor enkele aandoeningen die met het bewegingsapparaat te maken hebben. Het bewegingsapparaat behelst de gewrichten, spieren, pezen, het gewrichtskapsel, de slijmzakjes en het bot. De drie meest bekende vormen van reuma zijn ontstekingsreuma, waarbij een ontsteking het bewegingsapparaat aantast. Daarnaast artrose, waarbij het kraakbeen wordt aangedaan. Als derde wekedelen reuma, waarbij spieren, kapsels, banden en pezen worden aangetast.

Lees meer

Prescan vrouw

Bent u eerder bij Prescan geweest voor een uitgebreid bloedonderzoek, dit bloedonderzoek vindt u hier. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf de status van zijn of haar gezondheid te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft. Het Prescan bloedonderzoek van Yourlabs heeft bijna dezelfde inhoud als het Prescan bloedonderzoek heeft op 1 januari 2018. Dit zeer uitgebreide laboratoriumonderzoek bevat ongeveer 30 markers uit bloed en urine.

Lees meer

Prescan man

Bent u eerder bij Prescan geweest voor een uitgebreid bloedonderzoek, dit bloedonderzoek vindt u hier. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf de status van zijn of haar gezondheid te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft. Het Prescan bloedonderzoek van Yourlabs heeft bijna dezelfde inhoud als het Prescan bloedonderzoek heeft op 1 januari 2018. Dit zeer uitgebreide laboratoriumonderzoek bevat ongeveer 30 markers uit bloed en urine.

Lees meer

Ontstekingen

Een ontsteking in het lichaam is goed te meten in het bloed. Ontstekingen kunnen verschillende klachten geven zoals pijn, warmte, roodheid, zwelling en verlies van functie. Een ontsteking kan ook in het lichaam aanwezig zijn zonder dat u dit merkt. Als het bloed dan geanalyseerd wordt kan de ontsteking vaak in het bloed wel worden aangetoond.

Lees meer

Mineralen

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit mineralen die essentieel zijn voor het functioneren van processen in het lichaam. Gebruikt u voedingssupplementen en wilt u weten wat de invloed hiervan is op uw bloed (of lichaam), deze test meet acht verschillende waarde van mineralen in het bloed.

Lees meer

Menopauze

De overgang, ook wel de menopauze genoemd, is een fase in het leven van vrouwen die gemiddeld tussen het 45e en de 60e levensjaar plaatsvindt en gemiddeld zo’n 4 jaar duurt. Gedurende deze fase worden de menstruaties onregelmatig en uiteindelijk blijven ze helemaal weg. Vrouwen produceren dan steeds minder eicellen die de hormoonspiegels beïnvloeden en na de menopauze verliest het voortplantingssysteem van de vrouw haar functie.

Lees meer

Krachtsport

Krachtsport is een veelgebruikte methode om gespierder of strakker (droger) te worden. Spieren ontwikkelen zich door regelmatig belast te worden. Hierdoor ontstaat lichte schade aan de spiervezels. Het gevolg hiervan is dat de spieren gerepareerd moeten worden. Dit gebeurt door het herstellen van de spiervezels waarbij overmatig eiwit wordt aangeboden aan de spiervezels. Naast eiwitten spelen vooral hormonen hierbij een belangrijke rol. Soms gebruiken mensen ook steroïden om “in shape” te blijven deze kunnen bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de lever en nieren.

Lees meer

Hormonen vrouw

Belangrijke vrouwelijke hormonen zijn: Oestradiol, Progesteron, FSH, LH en Prolactine. Deze zijn samen verantwoordelijk voor de hormoonhuishouding van vrouwen. Oestradiol is het vrouwelijk geslachtshormoon en heeft invloed op o.a. de voortplanting en de botstructuur van vrouwen. Het progesteron bereid het baarmoederslijmvlies voor op de innesteling van de bevruchte eicel. Indien een zwangerschap uitblijft zal de productie van progesteron geleidelijk gaan dalen dat leidt tot menstruatie. Het FSH en LH hebben invloed op de follikelgroei en ovulatie. Prolactine heeft invloed op de melkklieren in de borsten en kan afgifte van FSH, LH en Oestrogeen remmen.

Lees meer

Hormonen man

De belangrijkste hormonen bij de man zijn testosteron en luteïniserend hormoon (LH). Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon en is zeer belangrijk bij de man. Het zorgt voor groei van het lichaam, mannelijke geslachtskenmerken, heeft invloed op hersenfuncties, de energiehuishouding en spiergroei. Testosteron wordt aangemaakt in met name de testikels. LH wordt aangemaakt in de hypofyse en zet cellen in de teelballen aan tot de productie van testosteron. Het SHBG is een seks hormoon bindend globuline dat zich aan hormonen bindt.

Lees meer

Hart & Vaten uitgebreid

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn meer dan het risico dat in bloed te meten is. Het meten van vetten, suikers en de nierfunctie geeft inzicht in enkele van deze risicofactoren. Andere risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn: Roken, het hebben van een hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijk belast zijn met een verhoogd risico op hart en vaatziekten en stress.

Lees meer

Bloedonderzoek schildklier uitgebreid

De schildklier is een vlindervormige klier in de halsstreek met een belangrijke functie in het lichaam. De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de stofwisseling en de groei van het lichaam. De schildklier geeft schildklierhormonen af die deze processen in het lichaam beïnvloeden. Dit onderzoek geeft naast het schildklierhormoon en het schildklier stimulerend hormoon ook inzicht in de hoeveelheid actief schildklierhormoon in het lichaam en de hoeveelheid antistoffen tegen schildkliercellen.

Lees meer

Botscreening (osteoporose)

Botontkalking of osteoporose is de afname van de sterkte van het bot door verlies van mineralen in het bot. Wanneer in de botten een verminderde dichtheid van botweefsel ontstaat, zorgt dit er voor dat de kracht van het bot afneemt. Hierdoor wordt het bot zwakker en zal het gemakkelijker kunnen breken. Bij een verminderde botdichtheid spreken we van osteopenie, bij een sterk verminderde botdichtheid van osteoporose.

Lees meer

Check-up vasten

Een tijd van vasten staat voor het (tijdelijk) niet innemen van voedingsstoffen. Dit kan zijn uit geloofsovertuiging maar soms doen mensen het ook om (te trachten) de gezondheid te verbeteren of het lichaam te ontgiften. Sapvasten door een sapkuur is een van de meest bekende vormen van vasten. Maar wat doet dit vasten met uw lichaam?

Lees meer

Coeliakie (Glutenintolerantie)

Deze glutenallergie test kan kijken of er sprake is van een intolerantie voor gluten. Mensen met coeliakie zijn overgevoelig voor een bepaald eiwit in voedselproducten: gluten. Gluten vinden we onder andere terug in graanproducten zoals bijvoorbeeld brood of pasta. Het gevolg van gluten in de darmen bij deze mensen is een overdreven reactie van het lichaam. Dit leidt vervolgens tot beschadiging van de binnenzijde van het darmstelsel, voornamelijk het slijmvlies wordt hierdoor aangetast.

Lees meer

Diabetes (suikerziekte)

Bij Diabetes (suikerziekte) is het lichaam niet in staat om de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed goed in balans te houden. Dit heeft te maken met een tekort, verminderde gevoeligheid of volledige afwezigheid van een belangrijk hormoon genaamd insuline. Bij een gezond individu stijgt het insulinegehalte nadat suiker in het lichaam komt (na bijvoorbeeld het eten van een maaltijd).

Lees meer

Erectiestoornis

Erectiestoornissen of impotentie is het niet (volledig) stijf worden of stijf blijven van de penis tijdens seks. Het lichaam van de man reageert via hormonen, zenuwen en bloedvaten bij seksuele opwinding in de vorm van een erectie. Omdat er verschillende factoren betrokken zijn bij het krijgen van een erectie, zijn er ook veel verschillende oorzaken voor impotentie mogelijk. Het mannelijk geslachtshormoon testosteron speelt in ieder geval een belangrijke rol.

Lees meer

Haaruitval

Haaruitval bij vrouwen en mannen kan verschillende oorzaken hebben, zo kunnen stress, veranderingen in de hormoonhuishouding, voedingsstoftekorten, maar ook eenvoudigweg aanleg oorzaken zijn voor haaruitval. Soms kan er wat gedaan worden aan de haaruitval of het krijgen van dun haar. Zeker als de onderliggende oorzaak bijvoorbeeld ijzer- of vitamine B12 tekorten zijn, dit aanvullen kan dan de haargroei weer stimuleren. Mits dit natuurlijk de oorzaak is.

Lees meer

Hart & Vaten plus

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn meer dan het lipidenprofiel dat te meten is middels bloedonderzoek. Het meten van het lipidenprofiel (o.a. cholesterol) geeft inzicht één van deze risicofactoren. Andere risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn: Roken, het hebben van een hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijk belast zijn met een verhoogd risico op hart en vaatziekten en stress.

Lees meer

Bloedonderzoek prostaat

De prostaat is een klier, gelegen onder de blaas en maakt deel uit van het mannelijke voortplantingssysteem. Vanuit de blaas loopt de plasbuis door de prostaat, om vervolgens via de penis naar buiten te gaan. In de zaadballen (testikels) worden zaadcellen geproduceerd. De prostaat zorgt ervoor dat deze zaadcellen bij het klaarkomen (ejaculatie) door middel van prostaatvocht door de plasbuis naar buiten worden vervoerd.

Lees meer

Bloedonderzoek nieren

Een lichaam heeft een tweetal nieren, gelegen aan beide flanken achter de buikholte. De nieren zijn middels bloedvaten verbonden met het hart- en vaatsysteem en via de urinewegen met de blaas en de plasbuis. De nieren dienen onder andere als filter voor het bloed waarbij er afvalstoffen en vocht uit het bloed kunnen worden gehaald. De nieren hebben verschillende belangrijke functies zoals het reguleren van de vocht en zoutbalans, het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed, het produceren van hormonen en het omzetten van vitamine D.

Lees meer

Bloedonderzoek hypofyse

De hypofyse is een zeer kleine klier die zich onderaan de hersenen bevindt. De hypofyse staat onder invloed van verschillende factoren, waaronder de hypothalamus. De belangrijkste functie van de hypofyse is het produceren van verschillende hormonen.

Lees meer

Bloedgroep

Je bloedgroep laten bepalen kan met deze bloedtest van Yourlabs. Je bloedgroep is van belang om te weten als je bijvoorbeeld een bloedtransfusie krijgt of bloeddonor wil worden. In je bloed bevinden zich op de rode bloedcellen bepaalde antigenen, afhankelijk van deze antigenen heb je een bloedgroep, ook kan de aanwezigheid van de rhesusfactor worden vastgesteld. Ook wordt uw bloed op antistoffen gecontroleerd om te kijken of uw bloed antistoffen bevat tegen niet - lichaamseigen rode bloedcellen.

Lees meer

Bloedarmoede

Symptomen van bloedarmoede kunnen zijn vermoeidheid, hoofdpijn, snel buiten adem zijn, lage inspanningsintolerantie en snel geïrriteerd zijn. Bloedarmoede (anemie) is een aandoening waarbij er te weinig rode bloedcellen in het bloed aanwezig zijn of deze minder goed werkzaam zijn. Dit kan je maken hebben met je hemoglobine (hb in bloed), het zuurstof transporterend eiwit, dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld ijzertekort.

Lees meer

B vitaminen

Dit bloedonderzoek naar vitamines B meet een vijftal vitamines B dat regelmatig afwijkt van de norm bij mensen uit de westerse wereld. Vermoed u dat u een vitamine B tekort heeft of gebruikt u suppletie en wilt u het effect hiervan meten dan meet dit bloedonderzoek een zestal B vitamine die voorkomen in de meest gebruikte vitamine B complexen in Nederland.

Lees meer

Allergie voor stoffen in de lucht

Wanneer het afweersysteem van het lichaam te heftig reageert op een stof die het lichaam binnenkomt ontstaat een allergische reactie. Dit ontstaat door afwijkingen in het afweersysteem waardoor het lichaam overmatig heftig reageert op basis van bepaalde stoffen. Bij inhalatieallergie gaat het om stoffen die via de luchtwegen in het lichaam komen.

Lees meer

Alcoholgebruik

De CBR alcoholtest laat het alcoholgebruik van een persoon zien van de afgelopen (drie) maanden. Dit bloedonderzoek heeft exact dezelfde inhoud als het officiële bloedonderzoek dat kan worden afgenomen bij het CBR. Deze test wordt regelmatig door justitie geadviseerd bij rij-ontzeggingen ten gevolge van rijden onder invloed.

Lees meer

Check-up basis

Deze gezondheidscheck bevat testen voor verschillende stoffen in het bloed en kan het functioneren van delen van het lichaam in het bloed meten. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf zijn bloedwaarde te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft.

Lees meer

Check-up uitgebreid

Je bloed is de spiegel van je gezondheid. Daarom is het verstandig je bloed af en toe te laten checken. Preventief, maar ook bij klachten. Deze uitgebreide check-up geeft je doorgaans binnen 24 uur inzicht in je gezondheid en meet achttien vitale bloedwaarden.

Lees meer
Yourlabs
Yourlabs

Yourlabs is een initiatief van Prescan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hedendaagse medische onderzoeken. Eén van de belangrijkste is bloedonderzoek. Yourlabs voorziet in de behoefte om inzicht in je gezondheid te krijgen wanneer jij dat wenst.

Hulp nodig? info@yourlabs.nl
Uit liefde voor het leven

"Wie van het leven houdt, wil grip op zijn gezondheid. Bloedonderzoek geeft inzicht in je gezondheid. Daarom introduceert Prescan nu Yourlabs: snel en anoniem bloedonderzoek, zonder doorverwijzing"

Eddy van Heel - oprichter Prescan
Yourlabs is gestopt

Beste bezoeker,

Yourlabs is gestopt met het aanbieden van bloedonderzoek. De resultaten van je eerdere onderzoeken blijven tot 15 juli 2023 beschikbaar in jouw persoonlijke omgeving. We adviseren je voor die tijd je rapportage(s) te downloaden. Wil je inloggen om je resultaten of rapportage(s) te bekijken? Klik dan hier.

Je e-mail aan Yourlabs wordt niet meer in behandeling genomen. Bekijk onze pagina veelgestelde vragen voor meer informatie. Staat je vraag er niet tussen? Op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 kun je contact opnemen met Prescan via telefoonnummer 074 255 9 255.

Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van preventief gezondheidsonderzoek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Prescan.nl