Zo eenvoudig is het
1
Bestel een onderzoek
2
Kies een prikpost
3
Laat (anoniem) bloed prikken
4
Ontvang je resultaten online 
In 4 simpele stappen bestellen bij Yourlabs:
Kies een onderzoek, selecteer een prikpost, laat (anoniem) bloed prikken en ontvang binnen 24 uur de eerste uitslagen online!

Alcoholgebruik

De CBR alcoholtest laat het alcoholgebruik van een persoon zien van de afgelopen (drie) maanden. Dit bloedonderzoek heeft exact dezelfde inhoud als het officiële bloedonderzoek dat kan worden afgenomen bij het CBR. Deze test wordt regelmatig door justitie geadviseerd bij rij-ontzeggingen ten gevolge van rijden onder invloed.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Allergie voor stoffen in de lucht

Wanneer het afweersysteem van het lichaam te heftig reageert op een stof die het lichaam binnenkomt ontstaat een allergische reactie. Dit ontstaat door afwijkingen in het afweersysteem waardoor het lichaam overmatig heftig reageert op basis van bepaalde stoffen. Bij inhalatieallergie gaat het om stoffen die via de luchtwegen in het lichaam komen.

Lees meer
€199,00
Bekijk

B vitaminen

Dit bloedonderzoek naar vitamines B meet een vijftal vitamines B dat regelmatig afwijkt van de norm bij mensen uit de westerse wereld. Vermoed u dat u een vitamine B tekort heeft of gebruikt u suppletie en wilt u het effect hiervan meten dan meet dit bloedonderzoek een zestal B vitamine die voorkomen in de meest gebruikte vitamine B complexen in Nederland.

Lees meer
€129,00
Bekijk

Bloedarmoede

Symptomen van bloedarmoede kunnen zijn vermoeidheid, hoofdpijn, snel buiten adem zijn, lage inspanningsintolerantie en snel geïrriteerd zijn. Bloedarmoede (anemie) is een aandoening waarbij er te weinig rode bloedcellen in het bloed aanwezig zijn of deze minder goed werkzaam zijn. Dit kan je maken hebben met je hemoglobine (hb in bloed), het zuurstof transporterend eiwit, dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld ijzertekort.

Lees meer
€169,00
Bekijk

Bloedgroep

Je bloedgroep laten bepalen kan met deze bloedtest van Yourlabs. Je bloedgroep is van belang om te weten als je bijvoorbeeld een bloedtransfusie krijgt of bloeddonor wil worden. In je bloed bevinden zich op de rode bloedcellen bepaalde antigenen, afhankelijk van deze antigenen heb je een bloedgroep, ook kan de aanwezigheid van de rhesusfactor worden vastgesteld. Ook wordt uw bloed op antistoffen gecontroleerd om te kijken of uw bloed antistoffen bevat tegen niet - lichaamseigen rode bloedcellen

Lees meer
€99,00
Bekijk

Bloedonderzoek hypofyse

De hypofyse is een zeer kleine klier die zich onderaan de hersenen bevindt. De hypofyse staat onder invloed van verschillende factoren, waaronder de hypothalamus. De belangrijkste functie van de hypofyse is het produceren van verschillende hormonen.

Lees meer
€169,00
Bekijk

Bloedonderzoek lever

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam. Het is een orgaan dat gelegen is in de rechterzijde van de buik. Het ligt net onder het middenrif, gedeeltelijk onder de ribben. Een drietal belangrijke functies van de lever zijn het omzetten van afvalstoffen zodat deze kunnen worden afgescheiden, het omzetten en opslaan van stoffen die energie bevatten en ten derde de aanmaak van belangrijke eiwitten.

Lees meer
€69,00
Bekijk

Bloedonderzoek nieren

Een lichaam heeft een tweetal nieren, gelegen aan beide flanken achter de buikholte. De nieren zijn middels bloedvaten verbonden met het hart- en vaatsysteem en via de urinewegen met de blaas en de plasbuis. De nieren dienen onder andere als filter voor het bloed waarbij er afvalstoffen en vocht uit het bloed kunnen worden gehaald. De nieren hebben verschillende belangrijke functies zoals het reguleren van de vocht en zoutbalans, het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed, het produceren van hormonen en het omzetten van vitamine D.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Bloedonderzoek prostaat

De prostaat is een klier, gelegen onder de blaas en maakt deel uit van het mannelijke voortplantingssysteem. Vanuit de blaas loopt de plasbuis door de prostaat, om vervolgens via de penis naar buiten te gaan. In de zaadballen (testikels) worden zaadcellen geproduceerd. De prostaat zorgt ervoor dat deze zaadcellen bij het klaarkomen (ejaculatie) door middel van prostaatvocht door de plasbuis naar buiten worden vervoerd.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Bloedonderzoek schildklier

De schildklier is een vlindervormige klier in de halsstreek met een belangrijke functie in het lichaam. De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de stofwisseling en de groei van het lichaam. De schildklier geeft schildklierhormonen af die deze processen in het lichaam beïnvloeden.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Bloedonderzoek schildklier uitgebreid

De schildklier is een vlindervormige klier in de halsstreek met een belangrijke functie in het lichaam. De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de stofwisseling en de groei van het lichaam. De schildklier geeft schildklierhormonen af die deze processen in het lichaam beïnvloeden. Dit onderzoek geeft naast het schildklierhormoon en het schildklier stimulerend hormoon ook inzicht in de hoeveelheid actief schildklierhormoon in het lichaam en de hoeveelheid antistoffen tegen schildkliercellen.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Bodybuilding

Bodybuilding neemt de afgelopen jaren toe in populariteit. Hierbij wordt ook het nemen van sportsupplementen steeds gangbaarder. Deze supplementen zorgen voor een verhoogde aanmaak van spieren en zorgen daarmee voor een groter prestatievermogen tijdens het bodybuilden maar ook hormonen spelen hierin een belangrijke rol.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Botscreening (osteoporose)

Botontkalking of osteoporose is de afname van de sterkte van het bot door verlies van mineralen in het bot. Wanneer in de botten een verminderde dichtheid van botweefsel ontstaat, zorgt dit er voor dat de kracht van het bot afneemt. Hierdoor wordt het bot zwakker en zal het gemakkelijker kunnen breken. Bij een verminderde botdichtheid spreken we van osteopenie, bij een sterk verminderde botdichtheid van osteoporose.

Lees meer
€89,00
Bekijk

Check-up Basis

Deze gezondheidscheck bevat testen voor verschillende stoffen in het bloed en kan het functioneren van delen van het lichaam in het bloed meten. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf zijn bloedwaarde te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft.

Lees meer
€64,00
Bekijk

Check-up Uitgebreid

Je bloed is de spiegel van je gezondheid. Daarom is het verstandig je bloed af en toe te laten checken. Preventief, maar ook bij klachten. Deze uitgebreide check-up geeft je doorgaans binnen 24 uur inzicht in je gezondheid en meet achttien vitale bloedwaarden.

Lees meer
€139,00
Bekijk

Check-up vasten

Een tijd van vasten staat voor het (tijdelijk) niet innemen van voedingsstoffen. Dit kan zijn uit geloofsovertuiging maar soms doen mensen het ook om (te trachten) de gezondheid te verbeteren of het lichaam te ontgiften. Sapvasten door een sapkuur is een van de meest bekende vormen van vasten. Maar wat doet dit vasten met uw lichaam?

Lees meer
€99,00
Bekijk

Chlamydia

Chlamydia is de seksueel overdraagbare aandoening (soa) die het meeste voorkomt, voornamelijk onder jonge mensen. Het is een bacterie (Chlamydia trachomatis) die schade kan geven aan de seksuele organen van de vrouwen, voor mannen is deze bacterie niet schadelijk maar geeft wel klachten.

Lees meer
€49,00
Bekijk

Coeliakie (Glutenintolerantie)

Deze glutenallergie test kan kijken of er sprake is van een intolerantie voor gluten. Mensen met coeliakie zijn overgevoelig voor een bepaald eiwit in voedselproducten: gluten. Gluten vinden we onder andere terug in graanproducten zoals bijvoorbeeld brood of pasta. Het gevolg van gluten in de darmen bij deze mensen is een overdreven reactie van het lichaam. Dit leidt vervolgens tot beschadiging van de binnenzijde van het darmstelsel, voornamelijk het slijmvlies wordt hierdoor aangetast.

Lees meer
€139,00
Bekijk

Covid-19 antistoffen test

Bent u ziek geweest en wilt u weten of dit komt door het Coronavirus? Dan kunt u zich bij Yourlabs laten testen. Wij werken samen met het Huisartsenlab U-Diagnostics en zijn door het RIVM gecertificeerd om te testen op Covid-19. De Covid-19 antistoffentest betreft een bloedonderzoek waarbij gecontroleerd wordt op de antistoffen IgG.

Lees meer
€49,50
Bekijk

Diabetes (suikerziekte)

Bij Diabetes (suikerziekte) is het lichaam niet in staat om de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed goed in balans te houden. Dit heeft te maken met een tekort, verminderde gevoeligheid of volledige afwezigheid van een belangrijk hormoon genaamd insuline. Bij een gezond individu stijgt het insulinegehalte nadat suiker in het lichaam komt (na bijvoorbeeld het eten van een maaltijd).

Lees meer
€69,00
Bekijk

Duursport

Door middel van conditionele training kunnen de prestaties op duursport worden verbeterd. Het lichaam is hierbij in staat zich aan te passen aan een verhoogde trainingsactiviteit met een lange duur. Het lichaam van een duursporter verandert, de hartspier neemt toe in kracht, verzuring van duursporters treedt later op en de uitwisseling van zuurstof verbetert in het gehele lichaam.

Lees meer
€129,00
Bekijk

Erectiestoornis

Erectiestoornissen of impotentie is het niet (volledig) stijf worden of stijf blijven van de penis tijdens seks. Het lichaam van de man reageert via hormonen, zenuwen en bloedvaten bij seksuele opwinding in de vorm van een erectie. Omdat er verschillende factoren betrokken zijn bij het krijgen van een erectie, zijn er ook veel verschillende oorzaken voor impotentie mogelijk. Het mannelijk geslachtshormoon testosteron speelt in ieder geval een belangrijke rol.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Gonorroe

Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Neisseria gonorrhoeae). De bacterie hecht zich op het slijmvlies van de geslachtsdelen, maar ook op het slijmvlies van de anus of keel. Gonorroe geeft, net als chlamydia, een grotere kans op buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid bij vrouwen.

Lees meer
€49,00
Bekijk

Haaruitval

Haaruitval bij vrouwen en mannen kan verschillende oorzaken hebben, zo kunnen stress, veranderingen in de hormoonhuishouding, voedingsstoftekorten, maar ook eenvoudigweg aanleg oorzaken zijn voor haaruitval. Soms kan er wat gedaan worden aan de haaruitval of het krijgen van dun haar. Zeker als de onderliggende oorzaak bijvoorbeeld ijzer- of vitamine B12 tekorten zijn, dit aanvullen kan dan de haargroei weer stimuleren. Mits dit natuurlijk de oorzaak is.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Hart & Vaten basis

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn meer dan enkel het cholesterol dat te meten is met een bloedonderzoek. Het meten van het cholesterol (lipidenprofiel) geeft inzicht één van deze risicofactoren. Andere risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn: Roken, een hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijke belasting en stress.

Lees meer
€59,00
Bekijk

Hart & Vaten basis plus

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn meer dan het lipidenprofiel dat te meten is middels bloedonderzoek. Het meten van het lipidenprofiel (o.a. cholesterol) geeft inzicht één van deze risicofactoren. Andere risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn: Roken, het hebben van een hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijk belast zijn met een verhoogd risico op hart en vaatziekten en stress.

Lees meer
€139,00
Bekijk

Hart & Vaten uitgebreid

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn meer dan het risico dat in bloed te meten is. Het meten van vetten, suikers en de nierfunctie geeft inzicht in enkele van deze risicofactoren. Andere risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn: Roken, het hebben van een hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijk belast zijn met een verhoogd risico op hart en vaatziekten en stress.

Lees meer
€169,00
Bekijk

Hepatitis B

Hepatitis B is een virus dat kan leiden tot een ontsteking van de lever. Het komt over de gehele wereld voor, maar voornamelijk in Afrika in de landen rondom de Grote Oceaan. Hepatitis B kan zorgen voor een beschadiging van de levercellen. Na 6 maanden kan het virus uit het lichaam gaan, waardoor de beschadiging van de levercellen niet doorzet, als dit niet gebeurd kan er een langdurige vorm van een hepatitis infectie ontstaan.

Lees meer
€89,00
Bekijk

Hepatitis screening (A, B & C)

Er bestaan vijf verschillende soorten virussen: hepatitis A-, hepatitis B-, hepatitis C-, hepatitis D- en het hepatitis E-virus. Alle hepatitisvirussen kunnen een leverontsteking veroorzaken. Maar de verschillende vormen variëren in de symptomen, de gevolgen voor de lever, de wijze van besmetting en de ernst van de besmetting. De bekendste vorm van hepatitis is hepatitis B.

Lees meer
€149,00
Bekijk

HIV

HIV of het Humaan immunodeficiëntie virus is een virus dat uiteindelijk het acquired immuno deficiency syndrome (aids) kan veroorzaken. Het virus is in staat om het afweersysteem van het lichaam aan te tasten, waardoor de afweer tegen ziekte afneemt. Pas wanneer er ten gevolge hiervan daadwerkelijk klachten ontstaan spreken we van aids. Er zijn twee vormen van HIV (Type I & II) op beide typen wordt in dit onderzoek getest.

Lees meer
€59,00
Bekijk

Homocysteïne, B-vitaminen en cardiologisch risico

Homocysteïne is een marker die in het buitenland regelmatig gemeten wordt om de risico’s op hart en vaatziekten te meten. Een verhoogde homocysteïne waarde geeft een verhoogd risico op hart en vaatziekten Homocysteïne stijgt in de regel frequent ten gevolge van vitamine B tekort. Vooral vitamines B11 (foliumzuur) en vitamine B12 tekorten kunnen voor homocysteïne stijgingen zorgen. Vitamine B12 staat ook in relatie met het behoud van gezonde vaten.

Lees meer
€119,00
Bekijk

Hormonen man

De belangrijkste hormonen bij de man zijn testosteron en luteïniserend hormoon (LH). Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon en is zeer belangrijk bij de man. Het zorgt voor groei van het lichaam, mannelijke geslachtskenmerken, heeft invloed op hersenfuncties, de energiehuishouding en spiergroei. Testosteron wordt aangemaakt in met name de testikels. LH wordt aangemaakt in de hypofyse en zet cellen in de teelballen aan tot de productie van testosteron. Het SHBG is een seks hormoon bindend globuline dat zich aan hormonen bindt.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Hormonen vrouw

Belangrijke vrouwelijke hormonen zijn: Oestradiol, Progesteron, FSH, LH en Prolactine. Deze zijn samen verantwoordelijk voor de hormoonhuishouding van vrouwen. Oestradiol is het vrouwelijk geslachtshormoon en heeft invloed op o.a. de voortplanting en de botstructuur van vrouwen. Het progesteron bereid het baarmoederslijmvlies voor op de innesteling van de bevruchte eicel. Indien een zwangerschap uitblijft zal de productie van progesteron geleidelijk gaan dalen dat leidt tot menstruatie. Het FSH en LH hebben invloed op de follikelgroei en ovulatie. Prolactine heeft invloed op de melkklieren in de borsten en kan afgifte van FSH, LH en Oestrogeen remmen.

Lees meer
€119,00
Bekijk

Ijzerstapeling

IJzerstapeling is een aandoening waarbij het lichaam teveel ijzer opslaat. IJzer is een mineraal dat in het lichaam een rol speelt bij de vorming van hemoglobine, het onderdeel van de rode bloedcellen dat zuurstof in ons lichaam transporteert. Naast ijzerstapeling kan er ook sprake zijn van een ijzertekort, symptomen van ijzertekorten zijn snelle vermoeidheid, een bleke huid, snel buiten adem zijn en rusteloze benen hebben. Bij ijzertekorten wordt vaak aan bloedarmoede gedacht, hier kunnen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen, deze kunt u vinden in het bloedarmoede pakket.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Jicht

Jicht symptomen zijn vaak pijn in een specifiek gewricht, regelmatig is dit de grote teen of ergens in de voet. Ook de enkel, knie en pols kunnen zijn aangedaan door jicht. Naast pijn wordt het gewricht ook vaak dik, rood en warm. Dit zijn allen typische tekenen van ontsteking. Daarnaast komt het soms voor dat mensen die een jichtaanval hebben ook tophi krijgen. Dit zijn kleine knobbels onder de huid en komen voor op de handen, voeten, knieën, ellenbogen en op de oorschelpen.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Krachtsport

Krachtsport is een veelgebruikte methode om gespierder of strakker (droger) te worden. Spieren ontwikkelen zich door regelmatig belast te worden. Hierdoor ontstaat lichte schade aan de spiervezels. Het gevolg hiervan is dat de spieren gerepareerd moeten worden. Dit gebeurt door het herstellen van de spiervezels waarbij overmatig eiwit wordt aangeboden aan de spiervezels. Naast eiwitten spelen vooral hormonen hierbij een belangrijke rol. Soms gebruiken mensen ook steroïden om “in shape” te blijven deze kunnen bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de lever en nieren.

Lees meer
€119,00
Bekijk

Legionella

Legionella is een bacterie die in het menselijk lichaam kan leiden tot een acute infectie van de luchtwegen. Dit wordt dan legionellose genoemd. Er zijn hierbij twee mogelijke ziektebeelden: een ernstige vorm van longontsteking (veteranenziekte) en een griepachtige aandoening. Inademen van de bacterie kan bij sommige mensen tot ziekte leiden wanneer ze deze inademen. Water kan in zeer kleine druppeltjes worden ingeademd (bij douchen, gebruik hoge drukspuit of jacuzzi’s) en daarmee een risico op legionellose geven.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Menopauze

De overgang, ook wel de menopauze genoemd, is een fase in het leven van vrouwen die gemiddeld tussen het 45e en de 60e levensjaar plaatsvindt en gemiddeld zo’n 4 jaar duurt. Gedurende deze fase worden de menstruaties onregelmatig en uiteindelijk blijven ze helemaal weg. Vrouwen produceren dan steeds minder eicellen die de hormoonspiegels beïnvloeden en na de menopauze verliest het voortplantingssysteem van de vrouw haar functie.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Metabool syndroom

Het metabool syndroom is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende specifieke factoren die een verhoogd risico geven op hart- en vaatziekten. Deze factoren zijn: een verhoogde suiker in het bloed, veranderde vethuishouding in het bloed, hoge bloedruk en ophoping van vet rondom de buik

Lees meer
€99,00
Bekijk

Mineralen

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit mineralen die essentieel zijn voor het functioneren van processen in het lichaam. Gebruikt u voedingssupplementen en wilt u weten wat de invloed hiervan is op uw bloed (of lichaam), deze test meet acht verschillende waarde van mineralen in het bloed.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Omega 3 & 6

Dit bloedonderzoek naar de bloedwaarde van de vetzuren Omega 3 en 6 in het lichaam bekijkt zowel het gehalte Omega 3 als het gehalte Omega 6 en de verhouding tussenbeide. Alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) zijn de meest bekende omega 3 vetzuren. Hierbij zijn EPA en DHA afkomstig van vis, terwijl ALA plantaardig is. Linolzuur is het bekendste omega 6 vetzuur en is plantaardig.

Lees meer
€179,00
Bekijk

Ontstekingen

Een ontsteking in het lichaam is goed te meten in het bloed. Ontstekingen kunnen verschillende klachten geven zoals pijn, warmte, roodheid, zwelling en verlies van functie. Een ontsteking kan ook in het lichaam aanwezig zijn zonder dat u dit merkt. Als het bloed dan geanalyseerd wordt kan de ontsteking vaak in het bloed wel worden aangetoond.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Overgewicht

Wat is overgewicht? Om overgewicht vast te stellen wordt de lengte, gewicht en buikomvang gemeten. Daarnaast wordt ook het BMI bepaald middels een BMI berekening. Bij een BMI van 25 tot 30 kg/m2 spreken we van overgewicht. Boven de 30 kg/m2 spreken we van obesitas (stevig overgewicht).

Lees meer
€99,00
Bekijk

Overtraining

Krachtsport is een veelgebruikte methode om gespierder of strakker (droger) te worden. Spieren ontwikkelen zich door regelmatig belast te worden. Hierdoor ontstaat lichte schade aan de spiervezels. Het gevolg hiervan is dat de spieren gerepareerd moeten worden. Dit gebeurt door het herstellen van de spiervezels waarbij overmatig eiwit wordt aangeboden aan de spiervezels. Naast eiwitten spelen vooral hormonen hierbij een belangrijke rol. Soms gebruiken mensen ook steroïden om “in shape” te blijven deze kunnen bij overmatig gebruik schadelijk zijn voor de lever en nieren.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Prescan man

Bent u eerder bij Prescan geweest voor een uitgebreid bloedonderzoek, dit bloedonderzoek vindt u hier. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf de status van zijn of haar gezondheid te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft. Het Prescan bloedonderzoek van Yourlabs heeft bijna dezelfde inhoud als het Prescan bloedonderzoek heeft op 1 januari 2018, bij dit Prescan bloedonderzoek van Yourlabs zit geen ontlastingstest. Dit zeer uitgebreide laboratoriumonderzoek bevat ongeveer 30 markers uit bloed en urine.

Lees meer
€189,00
Bekijk

Prescan vrouw

Bent u eerder bij Prescan geweest voor een uitgebreid bloedonderzoek, dit bloedonderzoek vindt u hier. Wij vinden dat iedereen het recht heeft om zelf de status van zijn of haar gezondheid te meten, als hij of zij daar behoefte aan heeft. Het Prescan bloedonderzoek van Yourlabs heeft bijna dezelfde inhoud als het Prescan bloedonderzoek heeft op 1 januari 2018, bij dit Prescan bloedonderzoek van Yourlabs zit geen ontlastingstest. Dit zeer uitgebreide laboratoriumonderzoek bevat ongeveer 30 markers uit bloed en urine.

Lees meer
€189,00
Bekijk

Q-koorts

Q-koorts wordt veroorzaakt door een bacterie; Coxiella Burnetii. Deze bacterie krijgen we van dieren, waarbij voornamelijk geiten en schapen deze ziekteverwekker verspreiden. Dit gaat doorgaans via de lucht en kan het gehele jaar voorkomen. In Brabant is tussen 2007 en 2011 een uitbraak van Q koorts geweest, er wordt geschat dat ongeveer 100.000 mensen besmet zijn geraakt.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Reumatologie

Reuma is een verzamelnaam voor enkele aandoeningen die met het bewegingsapparaat te maken hebben. Het bewegingsapparaat behelst de gewrichten, spieren, pezen, het gewrichtskapsel, de slijmzakjes en het bot. De drie meest bekende vormen van reuma zijn ontstekingsreuma, waarbij een ontsteking het bewegingsapparaat aantast. Daarnaast artrose, waarbij het kraakbeen wordt aangedaan. Als derde wekedelen reuma, waarbij spieren, kapsels, banden en pezen worden aangetast.

Lees meer
€184,00
Bekijk

Slapeloosheid

Oorzaken van slapeloosheid kunnen er vele zijn, onder andere spanning of zorgen (stress), lichamelijke klachten en gewoontes. Spanning of zorgen kunnen ontstaan door situaties thuis of op het werk, relaties of onbewuste spanningen.

Lees meer
€119,00
Bekijk

SOA thuistest voor Chlamydia, Gonorroe & Trichomonas

Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia trachomatis) die schade kan geven aan de seksuele organen van de vrouwen, voor mannen is deze bacterie niet schadelijk maar geeft wel klachten. Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Neisseria gonorrhoeae). Trichomonas of trichomoniasis is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet die zich hecht aan het slijmvlies van de plasbuis of de vagina.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Sport en prestatie basis

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van het leven. Het helpt om zowel lichaam als geest gezond te houden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bewegen ook de hersenen stimuleert. Sport is te beoefenen in verschillende vormen en intensiteit zowel bij recreatief als professioneel sporten is het belangrijk om de juiste voeding, trainingsintensiteit en rust te gebruiken. Maar vooral ook om te status van het lichaam te meten.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Sport en prestatie uitgebreid

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van het leven. Het helpt om zowel lichaam als geest gezond te houden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bewegen ook de hersenen stimuleert. Sport is te beoefenen in verschillende vormen en intensiteit zowel bij recreatief als professioneel sporten is het belangrijk om de juiste voeding, trainingsintensiteit en rust te gebruiken. Maar vooral ook om te status van het lichaam te meten.

Lees meer
€199,00
Bekijk

Syfilis

Syfilis, ook wel Lues genoemd, is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie: Treponema pallidum. De bacterie hecht zich op het slijmvlies van de geslachtsdelen, maar ook op het slijmvlies van de anus of mond. Syfilis is een ziekte die zich in stappen ontwikkelt. Bij elke stap horen specifieke verschijnselen die kenmerkend zijn voor die fase. Voor sommige mensen ontstaan er in de eerste twee fasen soms geen enkel verschijnsel.

Lees meer
€59,00
Bekijk

Trichomonas

Trichomonas of trichomoniasis is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een parasiet. De parasiet is in staat zich te hechten aan het slijmvlies van de plasbuis of de vagina. De parasiet is in staat zich te vermenigvuldigen en het slijmvlies van de plasbuis of vagina te beschadigen. Dit kan leiden tot groengelige afscheiding.

Lees meer
€49,00
Bekijk

Urinewegklachten

Afwijkingen aan de urinewegen kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld urineweginfecties (blaasontsteking) of problemen met de nieren. Dit laboratoriumonderzoek bekijkt de urine en test deze op verschillende waarde die urinewegklachten kunnen geven.

Lees meer
€79,00
Bekijk

Vechtsport

Bij vechtsport draait het om voldoende balans, kracht, uithoudingsvermogen en het trainen van specifieke spiergroepen. Voor het uithoudingsvermogen is vooral de conditie van het hart- en vaatstelsel van belang. Voornamelijk de hartspier dient getraind te worden om het uithoudingsvermogen te verlengen. Spieren versterken werkt het beste door specifieke groepen regelmatig te belasten.

Lees meer
€139,00
Bekijk

Vegetariër en veganisten check-up

Vitamine B12 tekorten komen vaak voor bij veganisten en vegetariërs, deze essentiële vitamine komt veel voor in dierlijke producten. Vitamine B12 tekort komt vaker bij veganisten (eten geen enkele dierlijke producten) dan bij vegetariërs (eten geen vlees). Naast vitamine B12 tekorten komen ook vaak ijzertekorten en vitamine D3 tekorten voor.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Vermoeidheid basis

Vermoeidheid, oververmoeidheid of chronische vermoeidheid kan tal van onderliggende oorzaken hebben. Dit kan leiden tot klachten van (extreme) moeheid tot een burn-out, lusteloosheid en duizeligheid. Dit bloedonderzoek analyseert de stofwisseling van ijzer en suiker in het lichaam. Maar meet ook enkele essentiële vitamines en mineralen die, wanneer afwijkend, kunnen leiden tot vermoeidheid.

Lees meer
€169,00
Bekijk

Vermoeidheid uitgebreid

Vermoeidheid, oververmoeidheid of chronische vermoeidheid kan vele onderliggende oorzaken hebben. Enkele oorzaken hiervan kunnen met bloedonderzoek worden geanalyseerd. Vermoeidheid kan leiden tot klachten van (extreme) moeheid tot een burn-out, lusteloosheid en duizeligheid. Dit bloedonderzoek meet dezelfde bloedwaarde als het vermoeidheid basis pakket met daarnaast nog enkele virussen, vitamine en nierfunctiewaarde.

Lees meer
€284,00
Bekijk

Vitamine basis

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om alledaagse processen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam. Deze vitaminen zijn doorgaans te verkrijgen uit verschillende bronnen, zoals voeding of bijvoorbeeld zonlicht in het geval van vitamine D.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die het lichaam onder invloed van zonlicht (uv-straling) zelf kan aanmaken of kan opnemen uit de voeding. Vitamine D is een vet oplosbare vitamine die voorkomt in twee vormen in voeding. Vitamine D2 komt vooral voor in o.a. paddenstoelen en vitamine D3 in de huid van mensen en dieren. Bij vitamine D tekorten worden regelmatig vitamine D supplementen genomen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden en speelt een rol bij een goede werking van het immuunsysteem en spieren.

Lees meer
€59,00
Bekijk

Vitamine en mineralen

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor het functioneren van processen in het lichaam. Gebruikt u voedingssupplementen en wilt u weten wat de invloed hiervan is op uw bloed (of lichaam), deze test meet een breed scala aan vitaminen en mineralen in het bloed.

Lees meer
€174,00
Bekijk

Vitamine uitgebreid

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om de basisprocessen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam. Deze vitaminen zijn doorgaans te verkrijgen uit verschillende bronnen, vaak uit voeding of zoals bij vitamine D aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Voedselallergie

Wanneer het afweersysteem van het lichaam te heftig reageert op een stof die het lichaam binnenkomt ontstaat een allergische reactie. Dit ontstaat door afwijkingen in het afweersysteem waardoor het lichaam overmatig heftig reageert op basis van bepaalde stoffen. Bij voedselallergie gaat het om voeding die wordt gegeten of gedronken.

Lees meer
€249,00
Bekijk

Ziekte van Lyme basis

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Men loopt deze bacterie op via een tekenbeet. Dit betekent niet dat bij elke tekenbeet de ziekte van Lyme ontstaat, dit gebeurt ongeveer bij 2 op de 100 tekenbeten. Wel komen tekenbeten in Nederland relatief veel voor en neemt het aantal tekenbeten al jaren toe.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Ziekte van Lyme uitgebreid

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Men loopt deze bacterie op via een tekenbeet. Dit betekent niet dat bij elke tekenbeet de ziekte van Lyme ontstaat, dit gebeurt ongeveer bij 2 op de 100 tekenbeten. Wel komen tekenbeten in Nederland relatief veel voor en neemt het aantal tekenbeten al jaren toe. Deze combinatietest betreft een Elisa & Western blot analyse.

Lees meer
€239,00
Bekijk

Ziekte van Pfeiffer

De oorzaak van de ziekte van Pfeiffer is het Epstein-Barr-virus dat doorgaans in speeksel aanwezig is. Doordat het ook door zoenen wordt doorgegeven wordt de ziekte van Pfeiffer ook wel ‘kissings disease’ genoemd. Nadat je het virus hebt gekregen duurt het nog 4 dagen tot 7 weken voordat de eerste symptomen ontstaan.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Zuurbranden en maagpijn

Zuurbranden ontstaan doordat er maagzuur in de slokdarm terugstroomt of pijn in de maag kan ontstaan omdat de maagwand geïrriteerd is (maagslijmvliesontsteking). De slokdarm gaat over in de maag en wordt afgescheiden door een spierlaag die in het middenrif zit. Wanneer deze spier echter niet goed sluit, kan de inhoud van de maag soms terug omhoog gaan richting de slokdarm.

Lees meer
€89,00
Bekijk
Yourlabs by Prescan
Yourlabs

Yourlabs is een initiatief van Prescan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hedendaagse medische onderzoeken. Eén van de belangrijkste is bloedonderzoek. Yourlabs voorziet in de behoefte om inzicht in je gezondheid te krijgen wanneer jij dat wenst.

Uit liefde voor het leven
"Wie van het leven houdt, wil grip op zijn gezondheid. Bloedonderzoek geeft inzicht in je gezondheid. Daarom introduceert Prescan nu Yourlabs: snel en anoniem bloedonderzoek, zonder doorverwijzing"
Eddy van Heel - oprichter Prescan