Klachten
Klachten

Ben je moe, slaap je slecht, heb je pijn of loop je rond met andere klachten? Met de onderzoeken van Yourlabs ga je gericht op zoek naar de oorzaak. Hieronder vind je onderzoeken die testen op de meest voorkomende oorzaken. Zo zijn er onderzoeken naar bloedarmoede, haaruitval, jicht, ontstekingen, slapeloosheid, urinewegklachten, vermoeidheid en maagpijn. Het onderzoek sluit eventuele oorzaken van je klachten uit. Door de duidelijke uitslag kun je gericht maatregelen treffen om je lichaam te ondersteunen of te helpen herstellen.

Zuurbranden en maagpijn

Zuurbranden ontstaan doordat er maagzuur in de slokdarm terugstroomt of pijn in de maag kan ontstaan omdat de maagwand geïrriteerd is (maagslijmvliesontsteking). De slokdarm gaat over in de maag en wordt afgescheiden door een spierlaag die in het middenrif zit. Wanneer deze spier echter niet goed sluit, kan de inhoud van de maag soms terug omhoog gaan richting de slokdarm.

Lees meer

Vermoeidheid

Vermoeidheid, oververmoeidheid of chronische vermoeidheid kan vele onderliggende oorzaken hebben. Enkele oorzaken hiervan kunnen met bloedonderzoek worden geanalyseerd. Vermoeidheid kan leiden tot klachten van (extreme) moeheid tot een burn-out, lusteloosheid en duizeligheid. Dit bloedonderzoek meet dezelfde bloedwaarde als het vermoeidheid basis pakket met daarnaast nog enkele virussen, vitamine en nierfunctiewaarde.

Lees meer

Urinewegklachten

Afwijkingen aan de urinewegen kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld urineweginfecties (blaasontsteking) of problemen met de nieren. Dit laboratoriumonderzoek bekijkt de urine en test deze op verschillende waarde die urinewegklachten kunnen geven.

Lees meer

Ontstekingen

Een ontsteking in het lichaam is goed te meten in het bloed. Ontstekingen kunnen verschillende klachten geven zoals pijn, warmte, roodheid, zwelling en verlies van functie. Een ontsteking kan ook in het lichaam aanwezig zijn zonder dat u dit merkt. Als het bloed dan geanalyseerd wordt kan de ontsteking vaak in het bloed wel worden aangetoond.

Lees meer

Haaruitval

Haaruitval bij vrouwen en mannen kan verschillende oorzaken hebben, zo kunnen stress, veranderingen in de hormoonhuishouding, voedingsstoftekorten, maar ook eenvoudigweg aanleg oorzaken zijn voor haaruitval. Soms kan er wat gedaan worden aan de haaruitval of het krijgen van dun haar. Zeker als de onderliggende oorzaak bijvoorbeeld ijzer- of vitamine B12 tekorten zijn, dit aanvullen kan dan de haargroei weer stimuleren. Mits dit natuurlijk de oorzaak is.

Lees meer

Bloedarmoede

Symptomen van bloedarmoede kunnen zijn vermoeidheid, hoofdpijn, snel buiten adem zijn, lage inspanningsintolerantie en snel geïrriteerd zijn. Bloedarmoede (anemie) is een aandoening waarbij er te weinig rode bloedcellen in het bloed aanwezig zijn of deze minder goed werkzaam zijn. Dit kan je maken hebben met je hemoglobine (hb in bloed), het zuurstof transporterend eiwit, dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld ijzertekort.

Lees meer
Yourlabs
Yourlabs

Yourlabs is een initiatief van Prescan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hedendaagse medische onderzoeken. Eén van de belangrijkste is bloedonderzoek. Yourlabs voorziet in de behoefte om inzicht in je gezondheid te krijgen wanneer jij dat wenst.

Hulp nodig? info@yourlabs.nl
Uit liefde voor het leven

"Wie van het leven houdt, wil grip op zijn gezondheid. Bloedonderzoek geeft inzicht in je gezondheid. Daarom introduceert Prescan nu Yourlabs: snel en anoniem bloedonderzoek, zonder doorverwijzing"

Eddy van Heel - oprichter Prescan
Yourlabs is gestopt

Beste bezoeker,

Yourlabs is gestopt met het aanbieden van bloedonderzoek. De resultaten van je eerdere onderzoeken blijven tot 15 juli 2023 beschikbaar in jouw persoonlijke omgeving. We adviseren je voor die tijd je rapportage(s) te downloaden. Wil je inloggen om je resultaten of rapportage(s) te bekijken? Klik dan hier.

Je e-mail aan Yourlabs wordt niet meer in behandeling genomen. Bekijk onze pagina veelgestelde vragen voor meer informatie. Staat je vraag er niet tussen? Op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 kun je contact opnemen met Prescan via telefoonnummer 074 255 9 255.

Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van preventief gezondheidsonderzoek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Prescan.nl