Organen
Organen

Bloedonderzoek kan inzicht geven in het functioneren van verschillende organen. Voorbeelden zijn de lever, nieren, schildklier, prostaat (bij klachten) of hypofyse. Is er bij een eerdere meting een afwijkende waarde gemeten en wilt u deze controleren of opnieuw meten? Bloedonderzoek gericht op een orgaan vindt u hier.

Bloedonderzoek lever

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam. Het is een orgaan dat gelegen is in de rechterzijde van de buik. Het ligt net onder het middenrif, gedeeltelijk onder de ribben. Een drietal belangrijke functies van de lever zijn het omzetten van afvalstoffen zodat deze kunnen worden afgescheiden, het omzetten en opslaan van stoffen die energie bevatten en ten derde de aanmaak van belangrijke eiwitten.

Lees meer

Bloedonderzoek schildklier uitgebreid

De schildklier is een vlindervormige klier in de halsstreek met een belangrijke functie in het lichaam. De schildklier is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de stofwisseling en de groei van het lichaam. De schildklier geeft schildklierhormonen af die deze processen in het lichaam beïnvloeden. Dit onderzoek geeft naast het schildklierhormoon en het schildklier stimulerend hormoon ook inzicht in de hoeveelheid actief schildklierhormoon in het lichaam en de hoeveelheid antistoffen tegen schildkliercellen.

Lees meer

Bloedonderzoek prostaat

De prostaat is een klier, gelegen onder de blaas en maakt deel uit van het mannelijke voortplantingssysteem. Vanuit de blaas loopt de plasbuis door de prostaat, om vervolgens via de penis naar buiten te gaan. In de zaadballen (testikels) worden zaadcellen geproduceerd. De prostaat zorgt ervoor dat deze zaadcellen bij het klaarkomen (ejaculatie) door middel van prostaatvocht door de plasbuis naar buiten worden vervoerd.

Lees meer

Bloedonderzoek nieren

Een lichaam heeft een tweetal nieren, gelegen aan beide flanken achter de buikholte. De nieren zijn middels bloedvaten verbonden met het hart- en vaatsysteem en via de urinewegen met de blaas en de plasbuis. De nieren dienen onder andere als filter voor het bloed waarbij er afvalstoffen en vocht uit het bloed kunnen worden gehaald. De nieren hebben verschillende belangrijke functies zoals het reguleren van de vocht en zoutbalans, het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed, het produceren van hormonen en het omzetten van vitamine D.

Lees meer

Bloedonderzoek hypofyse

De hypofyse is een zeer kleine klier die zich onderaan de hersenen bevindt. De hypofyse staat onder invloed van verschillende factoren, waaronder de hypothalamus. De belangrijkste functie van de hypofyse is het produceren van verschillende hormonen.

Lees meer
Yourlabs
Yourlabs

Yourlabs is een initiatief van Prescan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hedendaagse medische onderzoeken. Eén van de belangrijkste is bloedonderzoek. Yourlabs voorziet in de behoefte om inzicht in je gezondheid te krijgen wanneer jij dat wenst.

Hulp nodig? info@yourlabs.nl
Uit liefde voor het leven

"Wie van het leven houdt, wil grip op zijn gezondheid. Bloedonderzoek geeft inzicht in je gezondheid. Daarom introduceert Prescan nu Yourlabs: snel en anoniem bloedonderzoek, zonder doorverwijzing"

Eddy van Heel - oprichter Prescan
Yourlabs is gestopt

Beste bezoeker,

Yourlabs is gestopt met het aanbieden van bloedonderzoek. De resultaten van je eerdere onderzoeken blijven tot 15 juli 2023 beschikbaar in jouw persoonlijke omgeving. We adviseren je voor die tijd je rapportage(s) te downloaden. Wil je inloggen om je resultaten of rapportage(s) te bekijken? Klik dan hier.

Je e-mail aan Yourlabs wordt niet meer in behandeling genomen. Bekijk onze pagina veelgestelde vragen voor meer informatie. Staat je vraag er niet tussen? Op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 kun je contact opnemen met Prescan via telefoonnummer 074 255 9 255.

Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van preventief gezondheidsonderzoek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Prescan.nl