Kwaliteit

Koeriers versus postzendingen
Concullega's werken vaak samen met laboratoria, waar de bloedbuizen heen gestuurd moeten worden per post. De buizen worden dan te warm, zijn niet meer bruikbaar en u moet opnieuw de testen bestellen. Yourlabs werkt enkel met U-Diagnostics, een volledig gecertificeerd laboratorium dat iedere dag, alle bloedbuizen laat ophalen bij de prikposten door koeriers die de buizen in speciale verpakking onder standaard condities iedere dag afleveren bij het laboratorium in Utrecht.

Eén laboratorium versus meerdere laboratoriums
Andere partijen werken vaak samen met meerdere laboratoriums. Dit zorgt ervoor dat er mogelijk verschillende metingen worden gedaan. Wij gebruiken één laboratorium, waarvan iedere dag alle machines worden gekalibreerd en afgestemd aan zowel interne als externe kwaliteitstoetsen. Het laboratorium U-Diagnostics staat ook wel bekend als HetHuisartslab. Dit zorgt ervoor dat de huisarts in principe de uitslag zal overnemen en accepteren. U-Diagnostics is volledig gecertificeerd volgens de meest recente richtlijnen van het Nederlands kwaliteits-laboratorium NEN 15224:2012 en is CCKL geaccrediteerd.

Veneus bloed versus vingerprik
Bij Yourlabs worden alle bloedonderzoeken uitgevoerd op bloed uit de ader (genomen in de elleboogplooi). Dit komt omdat thuistesten in de vorm van vingerprikken op basis van één druppel bloed vaak onjuiste informatie geven. Als u voor kwaliteit gaat, laat u uw bloed altijd afnemen en analyseren door een professional.

Professional versus zelfafname
Bij de prikposten van Meditel werken enkel bekwame en bevoegde verpleegkundigen en artsen die uw bloed zullen afnemen. Zij werken volgens een standaard protocol. Dit zorgt ervoor dat de juiste bloedbuis wordt afgenomen, maar ook dat deze op de juiste manier wordt behandeld (temperatuur, licht etc.).