Zo eenvoudig is het
1
Bestel een onderzoek
2
Kies een prikpost
3
Laat (anoniem) bloed prikken
4
Ontvang je resultaten online 
In 4 simpele stappen bestellen bij Yourlabs:
Kies een onderzoek, selecteer een prikpost, laat (anoniem) bloed prikken en ontvang binnen 24 uur de eerste uitslagen online!

Ziektes Ziektes

Heb je het vermoeden dat je een bepaalde ziekte hebt en zoek je geruststelling of bevestiging? Dan bieden de onderzoeken van Yourlabs, gericht op ziektes, uitkomst. Mensen met vage klachten en vermoeidheid denken vaak aan ziekte van Lyme en ziekte van Pfeiffer. Voor wie klachten ervaart na het maken van een (verre) reis, kunnen testen op een legionellabesmetting (veteranenziekte) en diverse varianten van hepatitis nuttig zijn. Ook is er botscreening om de mate van eventuele osteoporose (botontkalking) te meten. En ten slotte is er onderzoek mogelijk naar reuma en q-koorts.

Botscreening (osteoporose)

Botontkalking of osteoporose is de afname van de sterkte van het bot door verlies van mineralen in het bot. Wanneer in de botten een verminderde dichtheid van botweefsel ontstaat, zorgt dit er voor dat de kracht van het bot afneemt. Hierdoor wordt het bot zwakker en zal het gemakkelijker kunnen breken. Bij een verminderde botdichtheid spreken we van osteopenie, bij een sterk verminderde botdichtheid van osteoporose.

Lees meer
€89,00
Bekijk

Hepatitis B

Hepatitis B is een virus dat kan leiden tot een ontsteking van de lever. Het komt over de gehele wereld voor, maar voornamelijk in Afrika in de landen rondom de Grote Oceaan. Hepatitis B kan zorgen voor een beschadiging van de levercellen. Na 6 maanden kan het virus uit het lichaam gaan, waardoor de beschadiging van de levercellen niet doorzet, als dit niet gebeurd kan er een langdurige vorm van een hepatitis infectie ontstaan.

Lees meer
€89,00
Bekijk

Hepatitis screening (A, B & C)

Er bestaan vijf verschillende soorten virussen: hepatitis A-, hepatitis B-, hepatitis C-, hepatitis D- en het hepatitis E-virus. Alle hepatitisvirussen kunnen een leverontsteking veroorzaken. Maar de verschillende vormen variëren in de symptomen, de gevolgen voor de lever, de wijze van besmetting en de ernst van de besmetting. De bekendste vorm van hepatitis is hepatitis B.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Legionella

Legionella is een bacterie die in het menselijk lichaam kan leiden tot een acute infectie van de luchtwegen. Dit wordt dan legionellose genoemd. Er zijn hierbij twee mogelijke ziektebeelden: een ernstige vorm van longontsteking (veteranenziekte) en een griepachtige aandoening. Inademen van de bacterie kan bij sommige mensen tot ziekte leiden wanneer ze deze inademen. Water kan in zeer kleine druppeltjes worden ingeademd (bij douchen, gebruik hoge drukspuit of jacuzzi’s) en daarmee een risico op legionellose geven.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Q-koorts

Q-koorts wordt veroorzaakt door een bacterie; Coxiella Burnetii. Deze bacterie krijgen we van dieren, waarbij voornamelijk geiten en schapen deze ziekteverwekker verspreiden. Dit gaat doorgaans via de lucht en kan het gehele jaar voorkomen. In Brabant is tussen 2007 en 2011 een uitbraak van Q koorts geweest, er wordt geschat dat ongeveer 100.000 mensen besmet zijn geraakt.

Lees meer
€149,00
Bekijk

Reumatologie

Reuma is een verzamelnaam voor enkele aandoeningen die met het bewegingsapparaat te maken hebben. Het bewegingsapparaat behelst de gewrichten, spieren, pezen, het gewrichtskapsel, de slijmzakjes en het bot. De drie meest bekende vormen van reuma zijn ontstekingsreuma, waarbij een ontsteking het bewegingsapparaat aantast. Daarnaast artrose, waarbij het kraakbeen wordt aangedaan. Als derde wekedelen reuma, waarbij spieren, kapsels, banden en pezen worden aangetast.

Lees meer
€184,00
Bekijk

Ziekte van Lyme basis

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Men loopt deze bacterie op via een tekenbeet. Dit betekent niet dat bij elke tekenbeet de ziekte van Lyme ontstaat, dit gebeurt ongeveer bij 2 op de 100 tekenbeten. Wel komen tekenbeten in Nederland relatief veel voor en neemt het aantal tekenbeten al jaren toe.

Lees meer
€99,00
Bekijk

Ziekte van Lyme uitgebreid

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Borrelia burgdorferi. Men loopt deze bacterie op via een tekenbeet. Dit betekent niet dat bij elke tekenbeet de ziekte van Lyme ontstaat, dit gebeurt ongeveer bij 2 op de 100 tekenbeten. Wel komen tekenbeten in Nederland relatief veel voor en neemt het aantal tekenbeten al jaren toe. Deze combinatietest betreft een Elisa & Western blot analyse.

Lees meer
€239,00
Bekijk

Ziekte van Pfeiffer

De oorzaak van de ziekte van Pfeiffer is het Epstein-Barr-virus dat doorgaans in speeksel aanwezig is. Doordat het ook door zoenen wordt doorgegeven wordt de ziekte van Pfeiffer ook wel ‘kissings disease’ genoemd. Nadat je het virus hebt gekregen duurt het nog 4 dagen tot 7 weken voordat de eerste symptomen ontstaan.

Lees meer
€99,00
Bekijk
Yourlabs by Prescan
Yourlabs

Yourlabs is een initiatief van Prescan. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hedendaagse medische onderzoeken. Eén van de belangrijkste is bloedonderzoek. Yourlabs voorziet in de behoefte om inzicht in je gezondheid te krijgen wanneer jij dat wenst.

Hulp nodig? info@yourlabs.nl
Uit liefde voor het leven
"Wie van het leven houdt, wil grip op zijn gezondheid. Bloedonderzoek geeft inzicht in je gezondheid. Daarom introduceert Prescan nu Yourlabs: snel en anoniem bloedonderzoek, zonder doorverwijzing"
Eddy van Heel - oprichter Prescan