SOA thuistest voor Chlamydia, Gonorroe & Trichomonas
Bestel veilig en anoniem
€149,00

SOA thuistest voor Chlamydia, Gonorroe & Trichomonas

€149,00
  • Inhoud
  • Uitgebreide informatie

Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia trachomatis) die schade kan geven aan de seksuele organen van de vrouwen, voor mannen is deze bacterie niet schadelijk maar geeft wel klachten. Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Neisseria gonorrhoeae). Trichomonas of trichomoniasis is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet die zich hecht aan het slijmvlies van de plasbuis of de vagina.

Deze SOA thuistest is een thuistest voor drie veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen in Nederland (Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas).

Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas kunnen (bij mannen) in de urine worden aangetoond. Bij vrouwen gaat dit middels een (zelfafname) swab. Het urinemonster of de swab kunt u thuis zelf afnemen. U ontvangt een anonieme verpakking (witte brievenbusdoos) waarin de test materialen, retourenvelop en bijsluiter zitten met daarin een duidelijke uitleg hoe de afname en retourzending in zijn werk gaat. Wij willen (nogmaals) benadrukken dat uw gegevens veilig bij ons zijn en u anoniem bloed kan laten afnemen.

In Nederland wordt er veel voorlichting over Soa’s gegeven, een van de betere websites die hierover informeert is https://www.soaaids.nl/nl.

Als u meer informatie wil over één van de Soa’s in deze combinatie thuistest kijk dan op de testpagina van de betreffende seksueel overdraagbare aandoening:

Symptomen van Chlamydia bij vrouwen zorgen voor een ontsteking in het kleine bekken en de onderbuik. Mannen met een chlamydia infectie krijgen juist vaak klachten. Hierbij ontstaat er een branderig gevoel bij het plassen, en soms een heldere of geelgroene afscheiding uit de penis. Bij een Gonorroe besmetting krijgt men vaak afscheiding en plasklachten. Een Trichomonas infectie geeft bij vrouwen symptomen als jeuk en geelgroene afscheiding. Mannen ervaren soms plasklachten.

De levering van de resultaten van deze test zijn afhankelijk van het aflevermoment van het postorderbedrijf.

Waarom deze test?
  • Duidelijkheid over jouw situatie na (bijvoorbeeld) onbeschermd geslachtsgemeenschap
  • Belangrijke informatie voor jou en je (nieuwe) partner
  • Mogelijkheid om snel én anoniem te testen
Dit wordt gemeten

De aanwezigheid van Chlamydia, Trichomonas en Gonorroe wordt getest middels een onderzoek van de urine bij de man of een (vaginale) swab (zelftest) bij de vrouw.

Bij Gonorroe en Chlamydia kan men twee weken na de infectie uitspraken doen over de mogelijke aanwezigheid van de bacterie. Bij Trichomonas is testen pas nuttig drie tot vier weken nadat de besmetting heeft plaatsgevonden.

De SOA zelftest wordt in een witte (volledig anonieme) brievenbusdoos verzonden, met daarin een duidelijke uitleg en retourenvelop, een postzegel is niet nodig.

Bepalingen SOA combinatie Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas

PCR Chlamydia PCR Gonorroe
PCR Trichomonas
Recenties
Uitslag & nazorg

Zodra uw eerste resultaten bekend zijn ontvangt u een eerste e-mail dat er resultaten bekend zijn geworden in uw portal (beveiligde omgeving). Zodra alle resultaten bekend zijn en de toelichting van de Klinisch Chemicus (laboratorium arts) van het laboratorium geüpload zijn ontvangt u een tweede e-mail, met daarin de boodschap dat alle resultaten bekend zijn. U kan vervolgens inloggen in het portal om alle resultaten te bekijken.

Meer informatie