Vitamine basis
Bestel veilig en anoniem
€99,00

Vitamine basis

€99,00
  • Inhoud
  • Uitgebreide informatie

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om alledaagse processen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam. Deze vitaminen zijn doorgaans te verkrijgen uit verschillende bronnen, zoals voeding of bijvoorbeeld zonlicht in het geval van vitamine D.

Vitaminetekort

Het menselijk lichaam heeft bouwstoffen nodig om alledaagse processen uit te kunnen voeren. Een gedeelte van deze bouwstoffen bestaat uit vitaminen die essentieel zijn voor het functioneren van het lichaam. Deze vitaminen zijn doorgaans te verkrijgen uit verschillende bronnen. Vitamine D komt voornamelijk uit zonlicht, terwijl andere vitaminen zich juist weer in ons voedsel bevinden. Omdat iedereen een ander leef- en voedingspatroon heeft is de capaciteit van deze vitaminen in het lichaam variabel. Tevens zijn er risicofactoren op vitaminen die per persoon verschillend zijn. Mensen met een donkere huid hebben bijvoorbeeld een hoger risico op vitamine D tekort, terwijl personen met mogelijke maagafwijkingen een relatief groter risico lopen op een tekort aan vitamine B12.

Door verschillende vitaminen te meten en te vergelijken met de normaalwaarden kan bepaald worden of er op bepaalde punten afwijkingen aanwezig zijn. Een meting van de verschillende vitaminen zorgt  voor een beter inzicht in de huidige staat van het lichaam. Op deze manier is het mogelijk om uw levensstijl waar nodig aan te passen om tekorten van vitaminen in het lichaam te verhogen. Daarnaast kan inzicht in uw vitaminestatus ook leiden tot een verhoogd bewustzijn van uw gezondheid en daarmee ook motivatieverhogend werken.

Dit bloedonderzoek bevat enkel de vitaminen waar in Nederland het vaakst tekorten van worden gemeten. Meer vitaminen (en mineralen) kunt u laten bepalen in het Vitamine Uitgebreid en Vitaminen en Mineralen pakket.

Vitaminetekort test

Vitamine B6

Pyridoxine (vitamine B6) is belangrijk voor de afbraak en opbouw van aminozuren, dit zijn de belangrijkste componenten voor eiwitten in het lichaam. De werking van bepaalde hormonen wordt gestimuleerd door vitamine B6. Het stimuleert verder groei, bloedaanmaak en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en zenuwstelsel.

Vitamine B11 (Foliumzuur)

Dit is een vitamine waarvan tekorten regelmatig voorkomen. Het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Vitamine B12

Cobalamine (vitamine B12) is van belang voor de aanmaak van rode bloedcellen. Wanneer er te weinig vitamine B12 in het lichaam aanwezig is, kan dit leiden tot een tekort aan rode bloedcellen. Als compensatie gaat het lichaam dan de rode bloedcellen groter maken. Het lichaam is in staat om vitamine B12 goed op te slaan en heeft dus een tijdelijke voorraad. Wanneer dit echter is uitgeput kunnen er problemen ontstaan. 

Vitamine D

25-Hydroxy-Cholecalciferol (vitamine D3) heeft het lichaam nodig voor de opname van calcium. Door voldoende calcium op te nemen zorgt het voor behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast is vitamine D ook van belang voor het behoud van de spierfunctie.

25-Hydroxy-Cholecalciferol is de scheikundige naam van de vitamine D vorm die het meest aanwezig is in het bloed. Deze vorm wordt gemeten om de vitamine D spiegel te bepalen en te evalueren of er sprake is van een tekort.

Bloedonderzoek vitaminetekort

  • Foliumzuur        
  • Vitamine B6      
  • Vitamine B12   
  • Vitamine D

Door verschillende vitaminen te meten en te vergelijken met de normaalwaarden kan bepaald worden of er op bepaalde vitamine gehaltes afwijkingen zijn. Denkt u dat u tekorten heeft of gebruikt u supplementen en wilt u het effect hiervan vaststellen dan is dit bloedonderzoek geschikt. Wilt u inzicht in meer vitaminen en mineralen dan kunt u ook kijken naar het vitamine en mineralen pakket van Yourlabs.

De eerste resultaten van deze test worden binnen 24 uur verwacht, het complete resultaat kan zes werkdagen in beslag nemen.

Waarom deze test?
  • Snel inzicht in de gekozen bepalingen van je bloed
  • Belangrijke informatie over de vitamine in je lichaam
  • Een door laboratorium artsen samengesteld programma
Dit wordt gemeten

Dit bloedonderzoek analyseert de gehaltes van vier vitamines. Vitamine B6, dat een belangrijke rol speelt in de eiwitopbouw, groei, bloedaanmaak, immuunsysteem en zenuwstelsel. Vitamine B12, wat een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen. Vitamine D3, dat het lichaam nodig heeft voor de opname van calcium voor het behoud van sterke botten. Foliumzuur (vitamine B11) dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

Bepalingen vitamine basis

Het vitamine basis bloedonderzoek bekijkt de waarde van vier vitamines die in de Westerse samenleving frequent afwijkend zijn.

Foliumzuur Vitamine B6      
Vitamine B12    Vitamine D
Recenties
Uitslag & nazorg

Zodra uw eerste resultaten bekend zijn ontvangt u een eerste e-mail dat er resultaten bekend zijn geworden in uw portal (beveiligde omgeving). Zodra alle resultaten bekend zijn en de toelichting van de Klinisch Chemicus (laboratorium arts) van het laboratorium geüpload zijn ontvangt u een tweede e-mail, met daarin de boodschap dat alle resultaten bekend zijn. U kan vervolgens inloggen in het portal om alle resultaten te bekijken.

Meer informatie