Bodybuilding
Bestel veilig en anoniem
€99,00

Bodybuilding

€99,00
 • Inhoud
 • Uitgebreide informatie

Bodybuilding neemt de afgelopen jaren toe in populariteit. Hierbij wordt ook het nemen van sportsupplementen steeds gangbaarder. Deze supplementen zorgen voor een verhoogde aanmaak van spieren en zorgen daarmee voor een groter prestatievermogen tijdens het bodybuilden maar ook hormonen spelen hierin een belangrijke rol.

Bodybuilder bloedonderzoek

Bodybuilding neemt de afgelopen jaren toe in populariteit. Hierbij wordt ook het nemen van sportsupplementen steeds gangbaarder. Deze supplementen zorgen voor een verhoogde aanmaak van spieren en zorgen daarmee voor een groter prestatievermogen tijdens het bodybuilden. Er zijn verschillende supplementen die hiervoor gebruikt worden.

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van ons dieet en worden in steeds grotere mate in supplementen gebruikt door bodybuilders. Hoewel een verhoging van het aantal eiwitten ook te bereiken is door simpelweg het dieet aan te passen, zijn eiwitsupplementen, wanneer deze met mate gebruikt worden, niet schadelijk voor het lichaam. Hierbij is het wel van belang om een bekend merk te gebruiken dat is goedgekeurd binnen de EU.

Andere producten zoals steroïden, vaak gebaseerd op testosteron, kunnen daarentegen meer schade geven aan het lichaam wanneer deze gebruikt worden voor het bodybuilden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er vaak stoffen zijn toegevoegd aan deze supplementen waardoor er een risico bestaat op nierschade, hartproblemen en beroertes. Daarnaast  hebben steroïden zelf ook nadelige effecten. Het kan leiden tot hoge bloeddruk, leverschade, nierschade en acne. 

Omdat de hormonen niet te veel uit balans moeten zijn in het lichaam, is het belangrijk om dit regelmatig te controleren wanneer u aan bodybuilden doet. Daarnaast is het essentieel om de nierfunctie te controleren om eventuele nierschade vroegtijdig te herkennen.

Een bodybuilder wil dat de spieropbouw zo goed mogelijk verloopt, hierbij zijn goede hormoonspiegels noodzakelijk. Dit bloedonderzoek meet de belangrijke hormonen voor de spieropbouw.

Bloedonderzoek bodybuilding

Het bloedonderzoek bodybuilding is gericht op het bepalen van de enkele hormonen die betrokken zijn bij de spieropbouw alsmede de nierfunctie te controleren.

 • DHEA's
 • Testosteron       
 • vrij Testosteron
 • SHBG    
 • Kreatinine          
 • eGFR     

Omdat de hormoonspiegels in het lichaam in balans moeten zijn, is het belangrijk om deze regelmatig te controleren wanneer u aan bodybuilden doet. Daarnaast is het essentieel om de nierfunctie te controleren om eventuele nier schade vroegtijdig te herkennen. Nier schade zou kunnen optreden na gebruik van overmatig veel eiwitten of steroïden.

NB. Om een accurate testosteronmeting te doen wordt u geadviseerd een afspraak bij een prikpost te maken voor 10:00 uur in de morgen

Dit is een test die langer dan 24 uur kan duren voordat het eerste resultaat bekend is. De resultaten van deze test worden binnen 5 werkdagen verwacht.

Waarom deze test?
 • Snel duidelijk of je op de goede weg bent m.b.t. je trainingen
 • Effect monitoren bij gebruik van suppletie
 • Samengesteld door een sportarts voor de best combinatie bloedwaarden
Dit wordt gemeten

Dit bloedonderzoek meet de belangrijke hormonen voor de spieropbouw. Hierbij meet men het testosteron en vrij testosteron, het SHBG(seks hormoon bindend eiwit) en DHEA (voorloper van testosteron). Daarnaast wordt de nierfunctie bepaalt door de kreatinine waarde en eGFR te bepalen.

Bloedonderzoek bodybuilder

Een bodybuilder wil dat de spieropbouw zo goed mogelijk verloopt, hierbij zijn goede hormoonspiegels noodzakelijk. 

DHEA's Testosteron
Vrij Testosteron SHBG
Kreatinine eGFR
Recenties
Uitslag & nazorg

Zodra uw eerste resultaten bekend zijn ontvangt u een eerste e-mail dat er resultaten bekend zijn geworden in uw portal (beveiligde omgeving). Zodra alle resultaten bekend zijn en de toelichting van de Klinisch Chemicus (laboratorium arts) van het laboratorium geüpload zijn ontvangt u een tweede e-mail, met daarin de boodschap dat alle resultaten bekend zijn. U kan vervolgens inloggen in het portal om alle resultaten te bekijken.

Meer informatie