SOA combinatietest voor HIV, Gonorroe, Chlamydia, Trichomonas en Syfilis (Momenteel niet beschikbaar)
Bestel veilig en anoniem
€189,00

SOA combinatietest voor HIV, Gonorroe, Chlamydia, Trichomonas en Syfilis (Momenteel niet beschikbaar)

€189,00
  • Inhoud
  • Uitgebreide informatie

HIV of het Humaan immunodeficiëntie virus is een virus dat uiteindelijk het acquired immunodeficiency syndrome (aids) kan veroorzaken. Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Neisseria gonorrhoeae). Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia trachomatis) die schade kan geven aan de seksuele organen van de vrouwen, voor mannen is deze bacterie niet schadelijk maar geeft wel klachten. Trichomonas of trichomoniasis is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet die zich hecht aan het slijmvlies van de plasbuis of de vagina. Syfilis, ook wel Lues genoemd, is een soa die wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum.

Deze SOA thuistest is een thuistest voor drie veelvoorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen in Nederland (Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas).

Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas kunnen (bij mannen) in de urine worden aangetoond. Bij vrouwen gaat dit middels een (zelfafname) swab. Het urinemonster of de swab kunt u thuis zelf afnemen. U ontvangt een anonieme verpakking (witte brievenbusdoos) waarin de test materialen, retourenvelop en bijsluiter zitten met daarin een duidelijke uitleg hoe de afname en retourzending in zijn werk gaat. Wij willen (nogmaals) benadrukken dat uw gegevens veilig bij ons zijn en u anoniem bloed kan laten afnemen.

In Nederland wordt er veel voorlichting over Soa’s gegeven, een van de betere websites die hierover informeert is https://www.soaaids.nl/nl.

Als u meer informatie wil over één van de Soa’s in deze combinatie thuistest kijk dan op de testpagina van de betreffende seksueel overdraagbare aandoening:

Symptomen van HIV zijn niet altijd aanwezig. Bij een deel van de mensen die net met HIV besmet is een aantal klachten zoals onder andere griepachtige verschijnselen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, koorts, keelpijn en opgezette klieren. Bij een Gonorroe besmetting krijgt men vaak afscheiding en plasklachten. Symptomen van Chlamydia bij vrouwen zorgen voor een ontsteking in het kleine bekken en de onderbuik. Mannen met een chlamydia infectie krijgen juist vaak klachten. Hierbij ontstaat er een branderig gevoel bij het plassen, en soms een heldere of geelgroene afscheiding uit de penis. Een Trichomonas infectie geeft bij vrouwen symptomen als jeuk en geelgroene afscheiding. Mannen ervaren soms plasklachten. Bij Syfilis ontstaan eerst zweertjes gevolg door klachten die horen bij griep en vlekjes verspreid over het hele lichaam.

De levering van de resultaten van deze test zijn afhankelijk van het aflevermoment van het postorderbedrijf.

Waarom deze test?
  • Duidelijkheid over jouw situatie na (bijvoorbeeld) onbeschermd geslachtsgemeenschap
  • Belangrijke informatie voor jou en je (nieuwe) partner
  • Mogelijkheid om snel én anoniem te testen
Dit wordt gemeten

De aanwezigheid van HIV en Syfilis wordt getest middels een bloedonderzoek, de test voor Gonorroe, Trichomonas en Chlamydia worden uitgevoerd op basis van urine of een (vaginale) swab (zelftest).

Voor HIV geldt dat wanneer er direct na mogelijke besmetting getest wordt en er geen hiv wordt gevonden, dient er na 3 maanden opnieuw getest te worden. Bij een Syfilis infectie is deze drie maanden na de infectie aan te tonen in het bloed. Bij Gonorroe en Chlamydia kan men twee weken na de infectie uitspraken doen over de aanwezigheid hiervan, bij Trichomonas geldt een termijn van drie tot vier weken.

Het bloedonderzoek en de zelftesten kunnen volledig anoniem worden uitgevoerd.

Bepalingen SOA combinatie HIV Gonorroe en Syfilis

HIV type 1 HIV type 2
P24 PCR Gonorroe
PCR Syfilis PCR Chlamydia
PCR Trichomonas
Recenties
Uitslag & nazorg

Zodra uw eerste resultaten bekend zijn ontvangt u een eerste e-mail dat er resultaten bekend zijn geworden in uw portal (beveiligde omgeving). Zodra alle resultaten bekend zijn en de toelichting van de Klinisch Chemicus (laboratorium arts) van het laboratorium geüpload zijn ontvangt u een tweede e-mail, met daarin de boodschap dat alle resultaten bekend zijn. U kan vervolgens inloggen in het portal om alle resultaten te bekijken.

Meer informatie