Covid-19 antistoffen test
Bestel veilig en anoniem
€49,50

Covid-19 antistoffen test

€49,50
  • Inhoud
  • Uitgebreide informatie

Bent u ziek geweest en wilt u weten of dit komt door het Coronavirus? Dan kunt u zich bij Yourlabs laten testen. Wij werken samen met het Huisartsenlab U-Diagnostics en zijn door het RIVM gecertificeerd om te testen op Covid-19. De Covid-19 antistoffentest betreft een bloedonderzoek waarbij gecontroleerd wordt op de antistoffen IgG.

Welke klachten komen voor bij een besmetting?
De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Daarnaast kunnen bij COVID-19 ook de volgende 6 klachten bij mensen wisselend voorkomen, soms in combinatie met deze belangrijkste klachten: Spierpijn, pijn achter de ogen, algeheel niet lekker voelen, hoofdpijn, vermoeidheid en verminderde eetlust.

Minder voorkomende klachten bij COVID-19 zijn:
koude rillingen, algehele pijnklachten, buikpijn, pijn bij de ademhaling, duizeligheid, schorre stem, prikkelbaarheid/verwardheid, diarree, overgeven, misselijkheid, ooginfectie, verschillende huidafwijkingen.
Soms zijn de klachten zo erg dat je moet worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Incubatietijd
De periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je klachten krijgt heet incubatietijd. Als je besmet raakt met het coronavirus duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt, maar soms al na 2 dagen of zelfs na 12 dagen (maar nooit na 14 dagen).

Belangrijke opmerking: als u zich ziek voelt of symptomen vertoont die overeenkomen met een corona-infectie, moet u in ieder geval onmiddellijk contact opnemen met uw arts.

Let op, de procedure voor deze test is anders dan u van Yourlabs gewend bent en u dient in het bezit te zijn van een smartphone.

Wanneer u de test heeft besteld, krijgt u een mail met daarin een link om u aan te melden bij 1 van de prikposten van U-Diagnostics, u kunt na aanmelding op een voor u gewenst moment naar de prikpost toe. De uitslag ontvangt u binnen 2-3 werkdagen op een speciaal daarvoor ontworpen app. Deze app is voor zowel iOS als Android beschikbaar en kan u gratis downloaden in de app store. De uitslag komt niet in uw Yourlabs portaal te staan.

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via kleine druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

Dit wordt gemeten

De antistoffentest is alleen geschikt om te testen of je het Coronavirus hebt doorgemaakt en antistoffen hebt opgebouwd.

  • Covid- 19 IgG 

De antistoffen tegen het coronavirus worden over het algemeen tussen 5-14 dagen na de eerste griepverschijnselen gevormd. Bij hele milde griepklachten kan het zelfs 3 weken duren alvorens er antistoffen kunnen worden aangetoond, en in enkele gevallen zijn ze zelfs helemaal niet aantoonbaar. Afhankelijk van de ernst van de klachten dienen er dus minimaal 2 – 3 weken tussen het begin van de klachten en de bloedafname te zitten om antistoffen aan te kunnen tonen met deze test.

Kan er ook getest worden of ik immuun ben voor corona?
Nee. Er wordt niet getest op immuniteit omdat men nog niet weet of het hebben van antistoffen ook betekent dat je het virus niet meer kan krijgen en dat je niet meer ziek kunt worden. Het zou kunnen dat mensen met milde klachten minder antistoffen aanmaken en niet (volledig) beschermd zijn tegen het coronavirus. Dit alles wordt nog onderzocht.

Bepalingen Covid-19 antistoffen test
De covid-19 antistoffentest betreft een bloedonderzoek waarbij gecontroleerd wordt op de volgende bepaling(en):

Antistoffen IgG
Recenties
Uitslag & nazorg

Zodra uw eerste resultaten bekend zijn ontvangt u een eerste e-mail dat er resultaten bekend zijn geworden in uw portal (beveiligde omgeving). Zodra alle resultaten bekend zijn en de toelichting van de Klinisch Chemicus (laboratorium arts) van het laboratorium geüpload zijn ontvangt u een tweede e-mail, met daarin de boodschap dat alle resultaten bekend zijn. U kan vervolgens inloggen in het portal om alle resultaten te bekijken.

Meer informatie